Διερεύνηση της επιρροής του ικανοτικού σχεδιασμού σε κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος με ή χωρίς τη συνεκτίμηση τοιχοπληρώσεων σύμφωνα με τον ΚΑΝ.ΕΠΕ.

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η διερεύνηση της επιρροής του Ικανοτικού Σχεδιασμού σε Κατασκευές Ο.Σ. με ή χωρίς τη συνεκτίμηση άοπλων τοιχοπληρώσεων. Συγκεκριμένα, προσομοιώθηκαν στο πρόγραμμα Sap βάσει του ελληνικού κανονισμού επεμβάσεων ΚΑΝ.ΕΠΕ., δώδεκα κτίρια, τα οποία αποτελούν διώ...

Πλήρης περιγραφή

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Παπαλού, Ελευθερία
Άλλοι συγγραφείς: Δρίτσος, Στέφανος
Μορφή: Thesis
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: 2018
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://hdl.handle.net/10889/11355
Περιγραφή
Περίληψη:Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η διερεύνηση της επιρροής του Ικανοτικού Σχεδιασμού σε Κατασκευές Ο.Σ. με ή χωρίς τη συνεκτίμηση άοπλων τοιχοπληρώσεων. Συγκεκριμένα, προσομοιώθηκαν στο πρόγραμμα Sap βάσει του ελληνικού κανονισμού επεμβάσεων ΚΑΝ.ΕΠΕ., δώδεκα κτίρια, τα οποία αποτελούν διώροφες κατοικίες από οπλισμένο σκυρόδεμα κατασκευασμένες βάσει του Αντισεισμικού Κανονισμού του 1959 και του 1975. Τα κτίρια αυτά διαχωρίζονται σε δύο ομάδες των έξι κτιρίων. Η πρώτη ομάδα αφορά τα Κτίρια Α κατηγορίας σκυροδέματος C16 και κατηγορίας χάλυβα οπλισμού St-I (λείος χάλυβας) και η δεύτερη ομάδα αφορά τα Κτίρια Β κατηγορίας σκυροδέματος C12 και κατηγορίας χάλυβα οπλισμού S400 με νευρώσεις. Η κάθε ομάδα Κτιρίων Α και Β περιλαμβάνει δύο υποομάδες των τριών κτιρίων, με την πρώτη υποομάδα να περιλαμβάνει κτίρια στα οποία ισχύει η συνθήκη ικανοποίησης του Ικανοτικού Σχεδιασμού στους κόμβους των κατασκευώνκαι τη δεύτερη υποομάδα να περιλαμβάνει κτίρια στα οποία δεν ισχύει η συνθήκη ικανοποίησης του Ικανοτικού Σχεδιασμού στους κόμβους των κατασκευών. Τέλος, κάθε υποομάδα περιλαμβάνει ένα κτίριο «γυμνό» από τοιχοπληρώσεις, ένα κτίριο πλήρως τοιχοπληρωμένο και ένα κτίριο τύπου Pilotis. Για όλα τα κτίρια προσδιορίζονται στις τρεις Στάθμες Επιτελεστικότητας παράμετροι, όπως τα όρια αποδοχής, ο ενιαίος δείκτη συμπεριφοράς q, οι στοχευόμενες μετακινήσεις της κατασκευής και οι δείκτες ανεπάρκειας λ όλων των δομικών στοιχείων. Τέλος, παρατίθενται συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα όλων των Κτιρίων Α και Β σε μορφή πινάκων και διαγραμμάτων, ενώ πραγματοποιείται συγκριτική μελέτη, ώστε να εξεταστεί αν και σε τι βαθμό επηρεάζουν οι τοιχοπληρώσεις και η μη τήρηση της συνθήκης του Ικανοτικού Σχεδιασμού, ξεχωριστά κάθε παράμετρο που προσδιορίστηκε και τελικά τη Σεισμική Επάρκεια των Κατασκευών Ο.Σ.