Περίληψη: | Τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη των επιχειρήσεων για τη συλλογή πληροφοριών γίνεται όλο και εντονότερη. Οι επιχειρήσεις αξιοποιούν διαρκώς νέες τεχνολογίες για τη συλλογή δεδομένων, περισσότερων από ποτέ άλλωτε, ώστε να αποκομίσουν πληροφορίες σχετικά με τα δρώμενα της αγοράς, με απώτερο σκοπό τη μελέτη της συμπεριφοράς των καταναλωτών. Αν και ο όγκος των δεδομένων διαρκώς αυξάνεται, οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αναζητούν ολοένα και καλύτερους τρόπους για να αποκτήσουν αξία τα δεδομένα τους και να αποκτήσουν το πλεονέκτημα της αγοράς.
Η συγκεκριμένη ερευνητική εργασία αποτελεί μία διεπιστημονική μελέτη, που υποκινείται από την ανάγκη των επιχειρήσεων να χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά και αυτοματοποιημένα μέσα για την αποτελεσματική καταγραφή της συναισθηματικής κατάστασης των καταναλωτών. Αν και υπάρχουν εργαλεία, τα οποία παρέχουν ανεξάρτητες μετρικές σχετικές με τα συναισθήματα των καταναλωτών, δεν υπάρχει έως τώρα κάποιο ενιαίο εργαλείο που να μελετά, να καταγράφει και να παρέχει πληροφορίες για τη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ πελάτη-εμπόρου. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη εργασία εξετάζει τρόπους ανάλυσης δεδομένων που συλλέγονται από το Twitter για την αποτελεσματική μελέτη της απόδοσης των διαδικασιών μάρκετινγκ σχέσεων των επιχειρήσεων.
Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να προσφέρει ένα αποτελεσματικό εργαλείο, το οποίο θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη στάση των πελατών τους απέναντι στην εμπορική επωνυμία τους. Το αντικείμενο της εργασίας εστιάζει στην κατασκευή ενός εργαλείου που θα ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να δαπανήσουν σημαντικά ποσά για την πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων μάρκετινγκ για τη βελτίωση των σχέσεών τους με τους πελάτες. Συνεπώς, η προτεινόμενη προσέγγιση παρέχει έναν αυτοματοποιημένο τρόπο για τη μοντελοποίηση και τη διαχείριση των σχέσεων πελατών-εμπόρου.
|