Μελέτη των απόψεων εκπαιδευτικών και σχολείων της Πάτρας για τα προγράμματα προαγωγής και αγωγής υγείας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγείο)

Η προώθηση της υγείας και η εκπαίδευση ως εκπαιδευτική διαδικασία στοχεύουν στο σχηματισμό μοντέλων συμπεριφοράς, τα οποία προωθούν τη σωματική, πνευματική, πνευματική και κοινωνική ευημερία και ξεκλειδώνουν το ανθρώπινο δυναμικό. Τα προγράμματα εκπαίδευσης στην υγεία έχουν ιδιαίτερη αξία όταν εφαρμ...

Πλήρης περιγραφή

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Παπαδοπούλου, Φανή
Άλλοι συγγραφείς: Papadopoulou, Fani
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: 2021
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://hdl.handle.net/10889/14735
Περιγραφή
Περίληψη:Η προώθηση της υγείας και η εκπαίδευση ως εκπαιδευτική διαδικασία στοχεύουν στο σχηματισμό μοντέλων συμπεριφοράς, τα οποία προωθούν τη σωματική, πνευματική, πνευματική και κοινωνική ευημερία και ξεκλειδώνουν το ανθρώπινο δυναμικό. Τα προγράμματα εκπαίδευσης στην υγεία έχουν ιδιαίτερη αξία όταν εφαρμόζονται σε ηλικιακές ομάδες νέων, καθώς είναι βέβαιο ότι οι πεποιθήσεις και οι αξίες που βιώθηκαν στα πρώτα χρόνια της ζωής ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τις μεταγενέστερες αντιλήψεις του ατόμου, ανεξάρτητα από το αν κινείται κοινωνικά ή όχι ή λιγότερο. Ο σκοπός αυτής της μελέτης είναι να διερευνήσει τις απόψεις και τις αντιλήψεις των εκπαιδευτικών σχετικά με τα προγράμματα προώθησης της εκπαίδευσης στην υγεία. Πιο συγκεκριμένα, η διερεύνηση πιθανών κινήτρων και ανασταλτικών παραγόντων που καθορίζουν τη συμπεριφορά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην εφαρμογή προγραμμάτων προώθησης της υγείας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας (νηπιαγωγεία). Η ποσοτική έρευνα επιλέχθηκε ως η πιο κατάλληλη για αυτήν τη μελέτη ως αντικειμενική και αξιόπιστη ερευνητική μέθοδος, καθώς η ανάλυσή της δεν περιλαμβάνει την υποκειμενική άποψη των ερευνητών. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν μέσω ερωτηματολογίου και θα αναλυθούν με το στατιστικό πακέτο SPSS. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι καθηγητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πάτρα είναι ιδιαίτερα θετικοί όσον αφορά την εφαρμογή προγραμμάτων προώθησης της υγείας και εκπαίδευσης, αλλά και όσον αφορά την κατάρτιση σε αυτά τα θέματα.