Δημιουργία μοντέλου πρόβλεψης επιτυχίας τραγουδιών μέσω συναισθηματικής ανάλυσης χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα (twitter) και ανάλυσης μουσικών μεταδεδομένων (spotify)

Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τις ζωές των ανθρώπων . Από το σημαντικότερο έως και το πιο ανούσιο ζήτημα που μας απασχολεί, υπάρχουν εφαρμογές που μας δίνουν την απάντηση.Ακόμα και στις τέχνες , που ήταν ανέκαθεν ένας κλάδος “αποξενωμένος” από την τεχνολογία , αφ...

Πλήρης περιγραφή

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Σμπούκης, Αθανάσιος
Άλλοι συγγραφείς: Smpoukis, Athanasios
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: 2021
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://hdl.handle.net/10889/15587
Περιγραφή
Περίληψη:Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τις ζωές των ανθρώπων . Από το σημαντικότερο έως και το πιο ανούσιο ζήτημα που μας απασχολεί, υπάρχουν εφαρμογές που μας δίνουν την απάντηση.Ακόμα και στις τέχνες , που ήταν ανέκαθεν ένας κλάδος “αποξενωμένος” από την τεχνολογία , αφού οι καλλιτέχνες δημιουργούσαν τα κομμάτια με τη φαντασία τους και τις μουσικές τους ικανότητες, βλέπουμε πλέον αυτοματοποιημένα προγράμματα και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης να κυριαρχούν της βιομηχανίας. Στην διπλωματική αυτή εργασία ,γίνεται μελέτη τών συστατικών στοιχείων των κορυφαίων μουσικών κομματιών και αναλύονται οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό και η αλληλεπίδραση του κοινού στα κομμάτια αυτά αντίστοιχα. Συνοψίζοντας τα παραπάνω δημιουργήθηκε ένας αλγόριθμος που θα προβλέπει ,άν ένα μουσικό κομμάτι μπορεί να γίνει δημοφιλές -και σε τι κλίμακα.Σκοπός αυτής της έρευνας είναι να προσφέρει ένα αποτελεσματικό εργαλείο, που θα επιτρέψει στους καλλιτέχνες να αποκτήσουν στοχευμένη γνώση σχετικά με την τεχνογνωσία που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι του είδους , όπως και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες προτιμήσεις του κόσμου.Το αντικείμενο της εργασίας εστιάζει στην κατασκευή ενός μοντέλου που θα ενισχύσει σημαντικά επαγγελματίες , ερασιτέχνες, ακόμα και εταιρείες/οργανισμούς της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι είτε δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να δαπανήσουν σημαντικά ποσά για την πρόσληψη επιστημόνων υπολογιστών και στατιστικής ,είτε είναι νεοσύστατοι και έχουν έλλειψη εμπειρίας με συνέπεια να μην πετυχάινουν την αναγνώριση και τους στόχους που επιδιώκουν . Συνεπώς, η προτεινόμενη προσέγγιση παρέχει έναν αυτοματοποιημένο τρόπο για τη μοντελοποίηση της “συνταγής της επιτυχίας” των κορυφαίων καλλιτεχνών σε συνδυασμό με τη μελέτη των παραμέτρων που επηρρεάζουν την άποψη της κοινής γνώμης σχετικά με την αποδοχή των κομματιών και των επιτυχιών. Στην διπλωματική αυτή εργασία , στόχος μου είναι να παρατηρήσω τα συστατικά στοιχεία των κομματιών που κάνουν θραύση και να αναλύσω με τη βοήθεια γνωστικών πεδίων που κατέχω , τους λόγους για τους οποιους συμβαίνει αυτό , το πως αλληλεπιδρά το κοινό στα κομμάτια αυτά αντίστοιχα, μα κυριότερο από όλα , να δημιουργήσω έναν αλγόριθμο που θα προβλέπει συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, άν ένα μουσικό κομμάτι μπορεί να γίνει δημοφιλές -και σε τι κλίμακα.