Περίληψη: | Η προκείμενη εργασία αναφέρεται στα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων στον τομέα των επιχειρήσεων, την ιστορία τους, τη χρησιμότητά τους, την λειτουργικότητα τους και την σημαντικότητα ύπαρξή τους για τον όγκο της πληροφορίας και την διευκόλυνση εργασιών στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα:
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην ορολογία, την ιστορία και τον ρόλο της επιστήμης της Πληροφορικής, των Πληροφοριακών Συστημάτων εν γένει και ειδικότερα στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης και τέλος στα Δίκτυα Υπολογιστών.
Εν συνεχεία και στο δεύτερο κεφάλαιο της εργασίας λαμβάνει χώρα μια εισαγωγή στα Συστήματα Λήψης Αποφάσεων, τον ορισμό τους και την ιστορία τους. Έπειτα, αναλύεται η αρχιτεκτονική τέτοιων συστημάτων, η ταξινόμησή τους τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της χρήσης τους καθώς και οι βασικότερες εφαρμογές τους στη σύγχρονη εποχή.
Στο τρίτο κεφάλαιο, αναλύεται ο σχεδιασμός συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων με γνώμονα τη γνώση για την διαχείριση ζητημάτων έκτακτης ανάγκης. Λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσίευση και την έρευνα των Daniela Fogli και Giovanni Guida “ Decision Support Systems: Knowledge-centered design of decision support systems for emergency management” στο κεφάλαιο αυτό αναπτύσσεται η σημαντικότητα της συγκεκριμένης κατηγορίας Συστημάτων Υποστήριξης Αποφάσεων.
Συνεχίζοντας, στο τέταρτο κεφάλαιο αναπτύσσεται η σημασία της χρήσης της Πληροφορικής στα πλαίσια της επιστήμης της Οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην οικονομική ανάπτυξη, η αύξηση της Παραγωγικότητας και αύξηση της Απασχόλησης και οι επιπτώσεις των τεχνολογιών στην οικονομική ανάπτυξη.
Το πέμπτο κεφάλαιο ασχολείται με την εφαρμογή των συστημάτων διαχείρισης αποφάσεων στις επιχειρήσεις και στο εμπόριο, δίνοντας έμφαση στον ρόλο των συστημάτων στη σύγχρονη οικονομία, στις εταιρικές προδιαγραφές ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή των εν λόγω συστημάτων.
Στο έκτο κεφάλαιο, αναπτύσσεται η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στα Συστήματα Λήψης Αποφάσεων. Δίνεται μια πρώτη εικόνα για τα ευφυή συστήματα λήψης αποφάσεων, αναλύονται οι Τεχνικές Νοημοσύνης και τέλος τα χαρακτηριστικά και οι κατηγορίες των ευφυών συστημάτων.
Στο έβδομο κεφάλαιο γίνεται μια συμπερασματική αναφορά στα θέματα που αναφέρονται στην εργασία.
|