Περίληψη: | Εισαγωγή: Για πολλά χρόνια, ο τουρισμός γνώρισε συνεχή ανάπτυξη. Η έντονη διαφοροποίησή του τον καθιστά έναν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο, ανταγωνιστικό τομέα με συνεχιζόμενες ανάγκες καινοτομίας. Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους τομείς οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως. Ο τουρισμός συνδέεται σήμερα στενά με την ανάπτυξη, καθώς ο δυναμισμός του έχει συμβάλει στη μετατροπή του σε κεφάλαιο για κοινωνική και οικονομική πρόοδο. Σε ένα όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό πλαίσιο, εναπόκειται στη διαχείριση των τουριστικών προορισμών να αναπτύξει καινοτόμες και βιώσιμες στρατηγικές για να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου. Η καινοτομία στον τομέα του τουρισμού συνδέεται με τη χρήση digital marketing, η οποία έχει μεταμορφώσει τον τρόπο λειτουργίας του τομέα μέσω της μεταβλητότητας στις μορφές οργάνωσης.
Σκοπός: Σκοπός της μελέτης είναι η καταγραφή των απόψεων των ιδιοκτήτων τουριστικών επιχειρήσεων σχετικά με το πόσο επιδρούν τα εργαλεία του digital marketing στο τουριστικό προϊόν.
Μεθοδολογία: Για την υλοποίηση της μελέτης δημιουργήθηκε δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο. Η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιήθηκε μέσω Google Drive και η στατιστική ανάλυση πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα SPSS.
Συμπεράσματα: το δείγμα έκρινε από πολύ έως πάρα πολύ χρήσιμο το διαδίκτυο στις λειτουργίες της επιχείρηση τους με τους περισσότερους να το θεωρούν πάρα πολύ χρήσιμο. Πολλοί επιχειρηματίες έκριναν πως οι διαδικτυακές αγορές στην επιχείρηση τους είναι από πολύ έως πάρα πολύ πιο οικονομικές έναντι των συμβατικών με τους περισσότερους να θεωρούν πως κάτι τέτοιο συμβαίνει κατά πάρα πολύ. Οι τρόποι που χρησιμοποιήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν το email Marketing, ενώ ακολούθησε η μέθοδος των εκδηλώσεων, η ηλεκτρονική διαφήμιση από στόμα σε στόμα, η μέθοδος SEO και η μέθοδος των Online Communities
Λέξεις κλειδιά : Ψηφιακό μάρκετινγκ, τουριστικό προϊόν, διαδικτυακό,εμπόριο
|