Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία.

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να εξετάσουμε κατά πόσο υφίσταται η συνύπαρξη της τουριστικής ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα που έχουν για την υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου αυτοί οι δύο παράγοντες του τουρισμού και της περιβαλλοντικής προστασίας. Η εργ...

Πλήρης περιγραφή

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Βραχνιά, Ασημίνα Α.Μ. 11269
Άλλοι συγγραφείς: Τασοπούλου, Ελένη.
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. 2017
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:https://nemertes.library.upatras.gr/handle/10889/17862
id nemertes-10889-17862
record_format dspace
spelling nemertes-10889-178622022-09-09T06:58:45Z Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία. Βραχνιά, Ασημίνα Α.Μ. 11269 Τασοπούλου, Ελένη. Τουρισμός - Περιβαλλοντική εκπαίδευση. Διεθνείς Οργανισμοί Περιβάλλοντος - Ελλάδα. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να εξετάσουμε κατά πόσο υφίσταται η συνύπαρξη της τουριστικής ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα που έχουν για την υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου αυτοί οι δύο παράγοντες του τουρισμού και της περιβαλλοντικής προστασίας. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ τουρισμού και περιβάλλοντος κάτω από το πρίσμα της οικονομικής ανάλυσης που εξετάζει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται ο αγροτουρισμός, ο οποίος είναι μια ήπια μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και υπερδραστηριότητας στον αγροτικό χώρο, με την οποία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις αγροτικές περιοχές, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου. Το τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται στον τουρισμό και την προσπάθεια του περιβάλλοντος. Στον τουρισμό όταν βρίσκεται σε πλήρη και δυναμική εξέλιξη δύο είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον. Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο τουρισμός, ο οποίος μπορεί να αποτελεί σημαντικό οικονομικό μέσο αλλά παράλληλα έχει καταστροφικές συνέπειες για κάθε πολιτισμό. Οι τουρίστες δεν είναι εμπορεύματα, παρά άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρουν τις δικές τους ιδέες και αντιλήψεις και πολλές φορές οι μετακινήσεις τους μπορεί να κρύβουν δόλιους σκοπούς. Το έβδομο κεφάλαιο αναφέρεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ τουρισμού και περιβάλλοντος. Αναφέρεται στον ρόλο που παίζει ο ιδιωτικός τομέας, καθώς και τα εργαλεία περιβαλλοντικής διαχείρισης στην ανάπτυξη του τουρισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης δίνουν την δυνατότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν περιβαλλοντική πολιτική και παράλληλα να εισαγάγουν διαχειριστικές και τεχνικές πρακτικές για την υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει. 2017-05-26T09:19:09Z 2017-05-26T09:19:09Z 2009 https://nemertes.library.upatras.gr/handle/10889/17862 el_GR application/pdf ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
institution UPatras
collection Nemertes
language Greek
topic Τουρισμός - Περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Διεθνείς Οργανισμοί Περιβάλλοντος - Ελλάδα.
spellingShingle Τουρισμός - Περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Διεθνείς Οργανισμοί Περιβάλλοντος - Ελλάδα.
Βραχνιά, Ασημίνα Α.Μ. 11269
Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία.
description Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να εξετάσουμε κατά πόσο υφίσταται η συνύπαρξη της τουριστικής ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα που έχουν για την υγιή ανάπτυξη του ανθρώπου αυτοί οι δύο παράγοντες του τουρισμού και της περιβαλλοντικής προστασίας. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ τουρισμού και περιβάλλοντος κάτω από το πρίσμα της οικονομικής ανάλυσης που εξετάζει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται ο αγροτουρισμός, ο οποίος είναι μια ήπια μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και υπερδραστηριότητας στον αγροτικό χώρο, με την οποία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις αγροτικές περιοχές, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου. Το τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται στον τουρισμό και την προσπάθεια του περιβάλλοντος. Στον τουρισμό όταν βρίσκεται σε πλήρη και δυναμική εξέλιξη δύο είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον. Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο τουρισμός, ο οποίος μπορεί να αποτελεί σημαντικό οικονομικό μέσο αλλά παράλληλα έχει καταστροφικές συνέπειες για κάθε πολιτισμό. Οι τουρίστες δεν είναι εμπορεύματα, παρά άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρουν τις δικές τους ιδέες και αντιλήψεις και πολλές φορές οι μετακινήσεις τους μπορεί να κρύβουν δόλιους σκοπούς. Το έβδομο κεφάλαιο αναφέρεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ τουρισμού και περιβάλλοντος. Αναφέρεται στον ρόλο που παίζει ο ιδιωτικός τομέας, καθώς και τα εργαλεία περιβαλλοντικής διαχείρισης στην ανάπτυξη του τουρισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης δίνουν την δυνατότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις να αναπτύξουν περιβαλλοντική πολιτική και παράλληλα να εισαγάγουν διαχειριστικές και τεχνικές πρακτικές για την υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει.
author2 Τασοπούλου, Ελένη.
author_facet Τασοπούλου, Ελένη.
Βραχνιά, Ασημίνα Α.Μ. 11269
author Βραχνιά, Ασημίνα Α.Μ. 11269
author_sort Βραχνιά, Ασημίνα Α.Μ. 11269
title Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία.
title_short Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία.
title_full Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία.
title_fullStr Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία.
title_full_unstemmed Τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία.
title_sort τουριστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία.
publisher ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
publishDate 2017
url https://nemertes.library.upatras.gr/handle/10889/17862
work_keys_str_mv AT brachniaasēminaam11269 touristikēanaptyxēkaiperiballontikēprostasia
_version_ 1771297225314402304