Πληροφοριακό σύστημα taxis της γενικής γραμματείας πληροφορειακών συστημάτων. Έρευνα αξιολόγησης του συστήματος από λογιστικά γραφεία / λογιστές.

Στην παρούσα εργασία αναφέρονται τα πληροφοριακά συστήματα. Εξετάζεται το σύστημα του taxisnet και το e-taxis. Συγκεκριμένα αναφέρονται οι λειτουργίες που προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα που χρησιμοποιούν οι κύριοι χρήστες που είναι οι λογιστές. Στην εποχή μας γίνεται ραγδαία ανάπτυξη των τεχνο...

Πλήρης περιγραφή

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριοι συγγραφείς: ΔΗΜΟΥΛΙΑΚΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α.Μ. 15723, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΕΥΣΤΑΘΙΑ Α.Μ. 15969
Άλλοι συγγραφείς: Ανδριακόπουλος, Παναγιώτης
Μορφή: Πτυχιακή Εργασία
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας 2020
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:https://nemertes.library.upatras.gr/handle/10889/19341
Περιγραφή
Περίληψη:Στην παρούσα εργασία αναφέρονται τα πληροφοριακά συστήματα. Εξετάζεται το σύστημα του taxisnet και το e-taxis. Συγκεκριμένα αναφέρονται οι λειτουργίες που προσφέρει το συγκεκριμένο σύστημα που χρησιμοποιούν οι κύριοι χρήστες που είναι οι λογιστές. Στην εποχή μας γίνεται ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών και της πληροφορικής. Η ανάπτυξη αυτή επηρεάζει την καθημερινή ζωή των πολιτών καθώς γίνεται επιτακτική η ανάγκη της υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών στη δημόσια διοίκηση με σκοπό να απλοποιήσει βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτελεί πρόβλημα του δημόσιου τομέα. Στην Ελλάδα γίνεται προσπάθεια εκσυγχρονισμού στο φορολογικό σύστημα. Έχουν γίνει μεγάλα βήματα της φορολογικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μέσω taxisnet. Για την εκπόνηση της εργασίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του επιβλέποντα καθηγητή καθώς και όλους τους λογιστές που δέχτηκαν να βοηθήσουν συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια. Η εργασία αποτελείται από πέντε μέρη: Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται τα πληροφοριακά συστήματα. Γίνεται ανάλυση της έννοιας και της λειτουργίας τους. Στο δεύτερο μέρος γίνεται περαιτέρω ανάλυση των πληροφοριακών συστημάτων και συγκεκριμένα δίνεται η έννοια των λογιστικών πληροφοριακών συστημάτων. Στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται το taxisnet. Γίνεται ιστορική αναδρομή και παρουσιάζονται οι λειτουργίες του. Στο τέταρτο μέρος γίνεται έρευνα που σχετίζεται με τη χρησιμότητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του taxisnet. Διανεμήθηκαν 287 ερωτηματολόγια μέσω διαδικτύου σε ισάριθμους λογιστές. Στο πέμπτο και τελευταίο μέρος αναπτύσσονται τα συμπεράσματα του ερευνητικού μέρους.