Περίληψη: | Αναμφίβολα, το νερό είναι ο σημαντικότερος φυσικός πόρος του πλανήτη μας, αφού καλύπτει το 70,9% της Γης και αποτελεί βασικό στοιχείο για την ύπαρξη ζωής. Η ποιότητα του νερού είναι βασικό θέμα μελέτης από πολλούς επιστήμονες εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είναι σημαντική η ανάπτυξη νέων τεχνικών ώστε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο καθαρό τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τους οργανισμούς που ζουν σε αυτό. Στην επεξεργασία του νερού δοκιμάζονται συνεχώς νέες τεχνικές, με σκοπό τη μικρότερη περιβαλλοντική και οικονομική επιβάρυνση καθώς και την ασφάλεια.
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η μελέτη της αποδέσμευσης νέων λιγότερο περιβαλλοντικά επιβαρυμμένων υλικών για την αποφυγή του φαινομένου της βιοαπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα μελετήθηκε η αποδέσμευση των υλικών αυτών ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα για πιθανή χρήση ως υφαλοχρώματα για την επικάλυψη διχτυών.
Για την πραγματοποίηση της μελέτης μας χρησιμοποιήθηκαν επικαλυμμένα δείγματα (δίχτυα) για τα οποία μελετήθηκε ο ρυθμός αποδέσμευσης σε καθαρό νερό και νερό υψηλής αλατότητας με μετρήσεις Ολικού Οργανικού Άνθρακα (TOC) και Ολικού Αζώτου (ΤΝ).
|