Οργάνωση βιβλιοθηκών ηλεκτρικών συμβόλων στο AutoCAD για τη σχεδίαση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων εξωτερικών χώρων (κήποι, πλατείες κτλ.)

Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Οργάνωση βιβλιοθηκών ηλεκτρικών συμβόλων στο AutoCAD για σχεδίαση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων εξωτερικών χώρων (κήποι, πλατείες κτλ)», επεξεργάζεται την κατασκευή μιας βιβλιοθήκης ηλεκτρικών συμβόλων. Η επεξεργασία αυτή γίνεται σε σχεδιαστικό επίπεδο, με τη χ...

Πλήρης περιγραφή

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Δημητριάδου, Σταυρούλα
Άλλοι συγγραφείς: Πυργιώτη, Ελευθερία
Μορφή: Thesis
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: 2012
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://hdl.handle.net/10889/5591
Περιγραφή
Περίληψη:Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Οργάνωση βιβλιοθηκών ηλεκτρικών συμβόλων στο AutoCAD για σχεδίαση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων εξωτερικών χώρων (κήποι, πλατείες κτλ)», επεξεργάζεται την κατασκευή μιας βιβλιοθήκης ηλεκτρικών συμβόλων. Η επεξεργασία αυτή γίνεται σε σχεδιαστικό επίπεδο, με τη χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει η έκδοση AutoCAD 2008, καθώς και σε προγραμματιστικό επίπεδο σε γλώσσα AutoLISP για τη σύνταξη του κώδικα που υλοποιεί τη βιβλιοθήκη. Στηρίζεται στο Πρότυπο ΕΛΟΤ HD – 384 και αντλεί τα διαγράμματά του από το Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 60617.08. «Γραφικά σύμβολα για διαγράμματα». Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων η εργασία χωρίζεται σε τρία βασικά κεφάλαια τα οποία εξετάζουν τα εργαλεία σχεδίασης που παρέχει το AutoCAD 2008 για τη σχεδίαση των συμβόλων μας. Γίνεται ανάλυση του Προτύπου ΕΛΟΤ HD – 384 και συγκρίνεται με τον παλαιότερο ΚΕΗΕ (σε περίπτωση που ο χρήστης της βιβλιοθήκης ασχοληθεί με την επέκταση παλαιότερων ηλεκτρολογικών σχεδίων). Τέλος αναλύεται βήμα προς βήμα η κατασκευή κάθε συμβόλου της βιβλιοθήκης, οι μετατροπές και οι μορφοποιήσεις που απαιτούνται και ο κώδικας που χρειάζεται, ώστε τα ηλεκτρικά σύμβολα που σχεδιάσαμε να αποτελέσουν μέρος μιας χρηστικής βιβλιοθήκης. Τα συμπεράσματα της παρούσας εργασίας συνοψίζονται στο γεγονός ότι η επιλογή εξειδικευμένων συμβόλων για μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση, βάσει του ισχύοντος Προτύπου ΕΛΟΤ HD – 384 και η δημιουργία μιας βιβλιοθήκης, διευκολύνει σημαντικά τον μηχανικό και κάθε σχεδιαστή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, παρέχοντάς του ένα εύχρηστο εργαλείο στην εργασία του.