Σχεδιασμός και υλοποίηση αρχιτεκτονικής βασισμένης σε ελλειπτικές καμπύλες πάνω σε binary extension Galois Fields GF(2^n)

Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται διαστρωματικά, η πορεία υλοποίησης εκείνης της αρχιτεκτονικής που χρειάζεται για την υλοποίηση κατάλληλων κρυπτογραφικών πρωτοκόλλων. Δηλαδή, έχουμε τμηματοποίηση αυτής της εργασίας σε πέντε επίπεδα τα οποία συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Αυτά τα επίπεδα αφορούν σύμφων...

Πλήρης περιγραφή

Λεπτομέρειες βιβλιογραφικής εγγραφής
Κύριος συγγραφέας: Χαλλουμής, Κωνσταντίνος
Άλλοι συγγραφείς: Κουφοπαύλου, Οδυσσέας
Μορφή: Thesis
Γλώσσα:Greek
Έκδοση: 2016
Θέματα:
Διαθέσιμο Online:http://hdl.handle.net/10889/9770
Περιγραφή
Περίληψη:Στην εργασία αυτή παρουσιάζεται διαστρωματικά, η πορεία υλοποίησης εκείνης της αρχιτεκτονικής που χρειάζεται για την υλοποίηση κατάλληλων κρυπτογραφικών πρωτοκόλλων. Δηλαδή, έχουμε τμηματοποίηση αυτής της εργασίας σε πέντε επίπεδα τα οποία συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Αυτά τα επίπεδα αφορούν σύμφωνα με την πορεία που ακολουθήθηκε, τη θεωρία για την κρυπτογραφία, το μαθηματικό υπόβαθρο, την αρχιτεκτονική του συστήματος, τη γλώσσα υλοποίησης αυτής της αρχιτεκτονικής που στην προκειμένη περίπτωση είναι η vhdl και μια ακόμα γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε για της εισόδους του κυκλωματικού συστήματος. Στο πρώτο κεφάλαιο, που αφορά τη θεωρία για τη κρυπτογραφία, φαίνονται τα κρυπτογραφικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται από τη κρυπτογραφία, μαζί με κάποια θεωρητικό υπόβαθρο για την κρυπτογραφία σε συνδυασμό με κάποιους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους. Όσο αφορά το δεύτερο κεφάλαιο, που αφορά το μαθηματικό υπόβαθρο, παρουσιάζονται βασικές μαθηματικές μέθοδοι περί πολυωνύμων, πεπερασμένων πεδίων και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις Βέλτιστα Κανονικοποιημένες Βάσεις (Β.Κ.Β.) [Optimal Normal Bases (O.N.B.)]. Ακολούθως περνάμε από πράξεις μεταξύ σημείων του πεδίου σε πεπερασμένο πεδίο (finite field), σε πράξεις μεταξύ σημείων επί της ελλειπτικής καμπύλης. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται ο σχεδιασμός της κατάλληλης αρχιτεκτονικής που θα δώσει εκείνα τα επιθυμητά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που θα προσδώσουν κατ’ επέκταση στο αντίστοιχο κρυπτογραφικό πρωτόκολλο τις επιθυμητές ιδιότητες. Σκοπός βέβαια αυτού του αρχιτεκτονικού συστήματος είναι να προσδώσουμε μεγάλη ταχύτητα, δηλαδή υψηλή συχνότητα λειτουργίας και μικρό όγκο, δηλαδή, λίγα CLB’s στο σύστημα αυτό. Ακολούθως, στο Παράρτημα Α γίνεται υλοποίηση της αρχιτεκτονικής που προαναφέρθηκε, χρησιμοποιώντας κατάλληλη γλώσσα περιγραφής υλικού (hardware), που είναι η vhdl. Υπάρχει και ένα Παράρτημα, όπου αναπτύχθηκε ο κατάλληλος αλγόριθμος, σε γλώσσα matlab, για να παρθούν τα κατάλληλα ψηφία, 0,1. Αυτά τα ψηφία χρησιμοποιούνται ως είσοδοι στην αρχιτεκτονική του συστήματος αυτού, όπως φαίνεται άλλωστε και στον κώδικα της γλώσσας vhdl.